VREM RESPECT / VREM INTEGRARE

Comunicat,

Adresat de,

Toader Constantin către primarul Focşaniului Cristi Valentin – Misăilă,

„Conform HG nr. 522/2006 – pentru modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 430/2001 privind aprobarea Strategiei Guvernului României de îmbunătăţire a situaţiei romilor, departamentul expert romi din cadrul Primăriei municipiului Focșani este blocat.

Dumneavoastră nu conștientizați activitatea acestui Departament? Postul de expert local rom are rolul de a soluționa diversele probleme ale cetăţenilor de etnie romă, implementarea şi aducerea la cunoştinţă a diverselor programe pe probleme de romi cum ar fi Prefectura, Politie, medic de familie, școală etc. sau poate ați omis, domnule Misaila, faptul ca și noi, romii, avem drepturi conform Legii 18/2015, de incluziune socială a romilor?” se arată în comunicatul patidei romilor.

Domnule primar, deșteptarea! Si noi, romii, avem drepturi la fel ca și ceilalți prieteni, gineri, vecini si asa mai departe. Mulți s-au trezit peste noapte cu funcții mari în stat, pentru că așa ați dorit dumneavoastră. Consider ca noi, romii, nu v-am cerut imposibilul, dar așa se întâmplă când ești stat în stat.

În numele Asociatiei Partida Romilor „Pro-Europa” Sucursala Județeană Vrancea, pe care o reprezint și care acționează în județul Vrancea, având ca scop integrarea cetățenilor de etnie romă, implementând diverse acțiuni de mai bine de 10 ani, dezvoltând programe care au sprijinit comunitatea, vă aduc la cunoștință că în urma activității noastre din ultimele 6 luni pe perioada stării de urgență și a stării de alertă am constatat o lipsă a comunicării din partea primăriei către comunitățile de romi din oraș. Primăria nu răspunde nevoilor persoanelor de etnie romă, nu cunoaște problemele cu care se confruntă și nici nu a avut inițiative pentru sprijinul lor în consiliul local. Mai mult decât atât, nu ați avut în campania electorală propuneri de programe care să îmbunătățească situația de trai a romilor. Oamenii sunt nemulțumiți de faptul că nu există un birou sau o persoană care să dedice mai mult timp să cunoască problemele lor, așa cum în alte localități din țară se întâmplă de mulți ani, declară Constantin Toader.

Din articolele de presă care fac referire la etnicii romi am aflat că aceștia sunt datori la primărie, dar nu am văzut pe nimeni să verifice și să afle cu ce probleme reale se confruntă întreaga comunitate; nu am văzut pe nimeni să medieze pentru rezolvarea problemelor, nimeni nu constată condițiile insalubre în care trăiesc, lipsa de apă potabilă, lipsa căldurii pe timp de iarnă etc.

Toate acestea vi le semnalez pentru a vedea dimensiunea reală a problemelor cu care se confruntă comunitățile de romi din oraș, dar și faptul că este absolut necesar ca dumnevoastră să angajați un expert pentru problematica romilor, funcție liberă în organigrama primăriei de mai bine de 4 ani.

Acest om va putea să medieze și să rezolve multitudinea de probleme ale comunităților de romi și astfel procesul de integrare va fi accelerat, iar rezultatul final va fi acela că toată comunitate va avea de câștigat din punct de vedere al condițiilor de trai și bunăstare, se mai arată în comunicat.

Vin la final și vă întreb:

De ce nu este posibil să colaborăm?

De ce nu angajați acest expert care ne va ajuta pe noi toți să rezolvăm aceste probleme?

Nu vă interesează binele comunității?

NU AU DREPTUL LA REPREZENTARE COMUNITĂȚILE DE ROMI ?

Sursa: Constantin Toader

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s