Vaccinarea la rapel cu același tip de ser, în cazul vaccinului AstraZeneca.

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a declarat într-o conferinţă de presă că în urma recomandărilor din partea comisiilor de specialitate din cadrul Ministerului Sănătăţii şi în urma studiilor efectuate în Germania, Spania şi Marea Britanie, la acest moment, în România doza de Rapel se efectuează cu acelaşi ser ca la prima doză, CNCAV încurajează vaccinarea la rapel cu același tip de ser, în cazul vaccinului AstraZeneca. Excepție fac persoanele care au contraindicații și cele care au dezvoltat tromboze după prima doză.


De asemenea, rata de acoperire vaccinală din rândul populației eligibile, la nivel național, este până în prezent de circa 28%. Cea mai mare rată se înregistrează în București (45,9%), Cluj (42,6%), Sibiu (36,18%), Brașov (33,8%) și Timiș (33%).
Andrei Baciu, vicepreședinte CNCAV: România a donat, până la acest moment, 556.800 de doze de vaccin anti-COVID către Republica Moldova, Serbia, Ucraina și Ambasada Argentinei, urmând ca 1.170.000 de doze de vaccin să fie vândute Danemarcei.


Detalii, aici: https://bit.ly/3hpVOsx

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s