În UK se vor ridica majoritatea regulilor impuse în pandemia de COVID-19

Conform BBC, Masca  nu va mai fi obligatorie în UK.

Masca nu va mai fi solicitată din punct de vedere legal, iar regulile de distanțare fizică vor fi anulate în etapa finală a foii de parcurs pentru combaterea Covid-19 din Anglia, a confirmat Boris Johnson.

https://www.bbc.com/news/av-embeds/uk-57725523/vpid/p09ng3xz

Regula celor șase în interiorul caselor private va fi înlăturată și munca de la domiciliu va fi eliminată, odată cu încetarea a 16 luni de restricții de la viața de zi cu zi.

Premierul britanic a spus că se aștepta ca ultimul pas să continue, așa cum era planificat, pe 19 iulie.

Acest lucru va fi confirmat pe 12 iulie după o revizuire a ultimelor date din sănătate.

În zilele următoare vor urma alte actualizări privind bulele școlare, călătoriile și autoizolarea, a declarat dl Johnson într-o conferință de presă din Downing Street.

El a spus că, chiar și după înlăturarea obligației legale de a purta mască, premierul va continua să o poarte, singur în locuri aglomerate „ca o curtoazie”.

Lucrătorii se pot întoarce la birou peste două săptămâni, spune premierul

Johnson a spus că abilitatea de a pune capăt unei mari majorități a restricțiilor legale din Anglia a fost datorată succesului lansării vaccinului, în slăbirea legăturii dintre cazuri și decese.

Dar a avertizat că se preconizează că cazurile vor crește la 50.000 pe zi mai târziu în această lună și că „trebuie să ne împăcăm, din păcate, cu mai multe decese din cauza Covid”.

Premierul a explicat: „Dacă nu mergem mai departe acum, când am făcut în mod clar atât de multe lucruri cu programul de vaccinare … când am merge mai departe?”

El a adăugat: „Riscăm fie să ne deschidem într-un moment foarte dificil când virusul are un avantaj, fie că are un avantaj, în lunile reci, fie să amânăm din nou totul anul viitor.”

The Prime Minister Boris Johnson Portrait

Ordinul de autoizolare pentru cei care prezintă test pozitiv vor continua, a spus premierul Johnson, dar a sugerat că în curând vor exista noi reguli pentru contactele complet vaccinate.

https://www.bbc.com/news/av-embeds/uk-57725523/vpid/p09ng9nw

Secretarul pentru sănătate, Sajid Javid, le-a spus parlamentarilor că probabil va face marți un anunț cu privire la un nou regim pentru contacte strânse.

Sursa: BBC

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s