Starea de Alertă prelungită

În ședința de astăzi, Guvernul României a adoptat un nou act normativ cu privire la prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile.

În conferinţa de presă de la finalul şedinţei, premierul Florin Cîțu a anunțat câteva măsuri suplimentare de relaxare pe care Guvernul le va lua în perioada următoare.

https://fb.watch/60-A-OHbZs/

„Nu în ultimul rând, avem proiectul de hotărâre privind prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile pe teritoriul României, începând cu data 12 iunie 2021, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Se permite în data de 28 iunie 2021 participarea la evenimentul sportiv organizat pe teritoriul României în cadrul optimilor turneului final al Campionatului European de Fotbal UEFA 2020, cu până la 50% din capacitatea maximă a tribunelor.

– Permiterea organizării și desfășurării în aer liber a evenimentelor, întrunirilor în cadrul campaniei electorale aferente alegerilor locale parțiale din data 27 iunie 2021, cu participarea unui număr până la 1.000 de persoane.

– Extinderea numărului de persoane care să participe la evenimente private, nunți, botezuri, la numărul de participanți la maximum 200 de persoane în interior și cu asigurarea unei suprafețe de doi metri pătrați pentru fiecare persoană. Alte elemente de noutate nu sunt aduse prezentului proiect.

În cadrul aceleiaşi conferinţe Raed Arafat a anunţat redeschiderea punctului de trecere a frontierei României cu Republica Moldova, Rădăuţi-Prut, judeţul Botoşani.

Sursa: Guvernul României

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s