Marea Britanie: Restricțiile vor fi prelungite din cauza unui nou val de infectări.

Desi Marea Britanie este una dintre cele mai avansate ţări în campania de vaccinare antiCOVID-19, circa 25,3 milioane de persoane din populaţia sa  primind până în prezent ambele doze de vaccin, se anunţă că restricțiile vor fi prelungite din cauza unui nou val de infectări.

Guvernul britanic a anunţat luni, 31.05.2021 că Marea Britanie se află în pragul unui nou val de infectări, infectare  cu tulpina indiană.

De asemenea, se recomandă amânarea ridicării complete a restricţiilor prevăzută pentru 21 iunie, relatează agenţiile DPA şi EFE.

Într-o declaraţie acordată postului public de televiziune BBC, premierul britanic a avertizat că, deşi numărul total al noilor infecţii în Marea Britanie este relativ redus, înrmare măsură datorită programului de vaccinare, din cauza noilor cazuri, număr care creşte exponenţial şi cel puţin trei sferturi dintre aceste noi cazuri de COVID-19 sunt cu varianta indiană a coronavirusului.

″Desigur că numărul cazurilor este relativ redus deocamdată, dar toate valurile încep cu un număr redus de cazuri care se multiplică fără să le observăm şi abia mai târziu devin explozive, deci ceea ce vedem sunt semnele unui nou val″⁣, a explicat unul din consilierii guvernului britanic, care este şi profesor la Universitatea Cambridge.

″Probabil că acest val va avea nevoie de mai mult timp ca valurile precedente să iasă la suprafaţă, pentru că avem niveluri destul de ridicate de vaccinare a populaţiei, aşadar pentru o vreme am putea să avem un sentiment fals de siguranţă, iar acesta este lucrul de care ne temem″⁣, a mai subliniat Ravi Gupta.

În faţa riscului unui nou val de contaminări, el a sugerat guvernului condus de Boris Johnson să amâne cel puţin câteva săptămâni relaxarea totală a restricţiilor, stabilită pentru 21 iunie.

Un avertisment similar a fost transmis de Adam Finn, membru al comitetului britanic de vaccinare şi imunizare, care a estimat că data fixată pentru ridicarea restricţiilor trebuie revăzută, dată fiind noua situaţie provocată de varianta indiană, el amintind că ″în trecut am luat decizii când a fost prea târziu, le-am temporizat şi am ajuns astfel să avem mari valuri de infectări″⁣.

După aceste declaraţii, ministrul britanic al mediului, George Eustice, a reafirmat că guvernul va decide pe 14 iunie, în funcţie de evoluţia datelor, asupra ridicării complete a restricţiilor antiepidemice şi ″nimic nu este exclus″⁣.

Conform ultimului bilanţ zilnic, publicat duminică, Marea Britanie a înregistrat în ultimele 24 de ore precedente acestei raportări 3.240 de noi cazuri de COVID-19 şi 6 noi decese asociate acestei boli.

Marea Britanie este una dintre cele mai avansate ţări în campania de vaccinare anti-COVID-19, circa 25,3 milioane de persoane din populaţia sa totală de aproape 65 de milioane de locuitori primind până în prezent ambele doze de vaccin.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s