Persoane surprinse aruncând deşeuri pe raza oraşului Mărăşeşti

Mai multe persoane au fost surprinse în data de 25.05.2021, aruncând deșeuri pe raza orașului Mărășești. Primăria oraşului Mărăşeşti încurajează pe această cale să nu urmați acest exemplu și dacă observați fapte de acest fel și dacă sunteți în siguranță, fotografiați și trimiteți fotografiile pe pagina de informare oficială a oraşului.

Multe dintre aceste gunoaie conțin chimicale periculoase pentru om. Ele sunt purtate de vânt sau ape și ajung în organismele noastre. Omoară pești, sufocă păsări, intoxică oamenii. Contaminează, informează primăria.


Abandonarea deșeurilor este interzisă și pedepsită, potrivit Legii 211/2011, principala lege cu privire la gestionarea deșeurilor, cu modificările și completările ulterioare.

Abandonarea deșeurilor se pedepsește cu amendă de la 3.000 lei la 6.000 lei, pentru persoanele fizice și de la 20.000 lei la 40.000 lei, pentru persoanele juridice. În plus, cei care aruncă deșeuri ilegal sunt obligați prin lege să curețe zona și să plătească, pe lângă amendă, costurile de eliminare a gunoaielor prin societăți specializate.

Sursa Primăria Mărăşeşti -pagina Facebook

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s