România NU se află pe lista verde în Anglia. Românii intră în izolare la sosirea în Anglia

România se află pe lista galbenă a țărilor, ceea ce înseamnă că românii vor trebui să respecte aceleași reguli ca până acum la sosirea în Anglia, adică:

Carantină acasă sau în locul în care staţi, timp de 10 zile ( ziua în care ajungeţi în Marea Britanie nu se calculează în totalul de 10 zile, fiind considerată „ziua 0”.

Trebuie să faceţi un test pentru Coronavirus ( COVID-19) în ziua 2 şi în ziua 8 de carantină, cu excepţia cazului în care slujba dvs. se califică pentru o scutire la restricţii de călătorie.

Guvernul britanic a dezvăluit lista țărilor în care britanicii pot pleca în vacanță începând cu 17 mai, când se vor ridica o parte din restricţii şi fără a mai fi nevoiți să stea în izolare la întoarcere.

Ministrul transporturilor britanic a anunțat la conferința de presă din această seară că britanicii își pot rezerva în sfârșit vacanțele în străinătate, dar țările din lista verde este foarte scurtă, pe lista țărilor verzi fiind plasate Portugalia (inclusiv Madeira și Azore), Gibraltar, Israel, Islanda, Gibraltar, Insulele Feroe, Singapore, Brunei și Singapore, cât si Noua Zeelandă și Australia, ţări care au propriile cerințe de intrare și este puțin probabil să permită turiști în acest moment.

Britanicii cât şi rezidenţii (şi românii) din U.K. pot călători doar dacă efectuează două teste la întoarcere.

Doar persoanele care sosesc din țările verzi nu vor face carantină, britanicii fiind capabili să evite autoizolarea timp de 10 zile la întoarcere.

Turcia și Maldive vor fi puse pe lista roșie, înseamnă că britanicii care vin acasă vor trebui să facă o carantină într-un hotel timp de 14 zile și să plătească 1.750 de lire sterline pentru acest privilegiu.

Vestea pune sub semnul întrebării Finala Ligii Campionilor, care se va desfăşura în Turcia, pe 29 Mai, finală care se dispută între echipele englezeşti Manchester City și Chelsea.

Testele vor fi în continuare necesare, cu un test pre-sosire înainte de a reveni în Marea Britanie și un al doilea test în ziua a doua.

Următoarea revizuire va avea loc peste trei săptămâni, pe 28 mai.

Guvernul britanic subliniază că nu există nici o garanție de notificare prealabilă și că deciziile privind trecerea țărilor de la verde, la galben sau roșu vor fi luate pe baza datelor.

Ce se întâmplă cu cei vaccinați?

Este posibil să aveţi permis de trecere, doar dacă aveți ambele doze de vaccin făcute, însă guvernul britanic nu a dat încă dispoziție pentru ca persoanelor vaccinate să nu li se aplice restricțiile la întoarcerea în Marea Britanie!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s