Vești bune pentru autostrada Moldovei – A7- În curând – Licitație contract de execuție lucrări

Trei vești bune pentru autostrăzi

A0 Nord lot 2 (Corbeanca-Colentina): Au fost respinse definitiv contestațiile. Putem semna contractul de proiectare și execuție cu constructorul român desemnat câștigător.

A7: Am aprobat în ședința de guvern indicatorii tehnico-economici ai autostrăzii Ploiești-Buzău. 63 de km. 6 noduri rutiere. 160 de hectare de perdele forestiere. 42 de poduri și pasaje. 4 spații de servicii generoase cu infrastructura pentru vehicule electrice.

Până la sfârșitul lunii, vom scoate la licitație contractul de execuție a lucrărilor. Vor urma secțiunile Buzău-Focșani, Focșani-Bacău și Bacău-Pașcani, la câteva luni distanță.

A8: Tg. Neamț-Iași-Ungheni. Vineri încep activitățile de proiectare (SF+PT). Peste 2 ani vom avea un proiect matur, care poate fi scos direct la licitație pentru execuția lucrărilor, așa cum avem astăzi pentru A7. Drumul pentru A8 e ireversibil.

”Sectoarele de autostradă, Buzău – Focșani – Bacău – Pașcani vor fi scoase și ele la licitație pentru execiţie în decursul acestui an, pentru că proiectarea e deja făcută”, spune ministrul, Cătălin Drulă, în declaraţia de presă de după ședința de Guvern. 

https://fb.watch/5j-DHvtpid/

Primul tronson al autostrăzii A7, reprezentat de Ploieşti- Buzău, a fost aprobat de Guvern, în ședința de ieri 5 mai 2021. Licitația pentru execuţia autostrăzii va fi lansată până la finalul lunii Mai.

„Ne dorim să finanțăm prin PNRR, am discutat în mod particular despre acest proiect la Comisia Europeană. E un proiect cu perdele forestiere – 160 de hectare, efectiv o pădure liniară de-a lungul autostrăzii, patru spații de servicii, cu infrastructură pentru autovehicule rutiere. Sunt 6 noduri rutiere”, a mai declarat ministrul Drulă.

„Practic e asumarea faptului că acest proiect se va face, e aprobarea investiției de către Guvern. E special faptul că acest moment va fi urmat imediat de pași concreți, avem deja în curs exproprierile. Nu dorim să întârziem construcţia, deoarece avem proiectarea, nu vrem să apară situaţii neplăcute la exproprierea terenurilor, să apară construcţii care nu au fost luate în calcul când a fost stabilită exproprierea.

A7- CNAIR
https://fb.watch/5j-z2ESZKN/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s