Premierul Florin Cîţu : În şedinţa de guvern de astăzi, le-am mulțumit colegilor mei că au găsit tăria să treacă peste decizia pe care au luat-o ieri şi că au înțeles că e mult mai important să venim, să rezolvăm probleme importante pentru România.

În şedinţa de guvern de astăzi, le-am mulțumit colegilor mei că au găsit tăria să treacă peste decizia pe care au luat-o ieri şi că au înțeles că e mult mai important să venim, să rezolvăm probleme importante pentru România. A fost mesajul meu pentru colegii mei şi le mulţumesc din nou. Au făcut un pas important în a debloca situaţia în care suntem astăzi. România trece printr-o perioadă dificilă şi este important ca toţi să fim aici pentru români.
Am aprobat o serie de acte normative importante pentru români:

Ministerul Muncii a propus, printr-un Memorandum, noi reguli pentru salarizarea bugetarilor, care nu vor duce la scăderea veniturilor angajaților din sectorul public.
Ordonanţă de urgenţă pentru Planul de Restructurare a Complexului Energetic Oltenia. Continuăm programul de restructurare al CEO și respectăm planul agreat cu Comisia Europeană pentru cumpărarea certificatelor verzi. Am găsit un mecanism de finanțare, Ministerul Finanţelor va aloca sub forma de grant, la solicitarea Ministerului Energiei, suma de 664,106 milioane de lei.
Memorandum pentru semnarea celui de-al patrulea Formular de comandă de vaccin împotriva COVID-19 produs de compania Pfizer/BioNTech, pentru o cantitate de 4,2 milioane de doze opționale. Un număr de 300.000 de doze vor fi disponibile în România din trimestrul al II-lea al acestui an.
Hotărâre privind acordarea de către România a unui ajutor umanitar, cu titlu gratuit, pentru Agenția Națională pentru Sănătate Publică din Republica Moldova. Un număr de 132.000 de doze de vaccin, din numărul de doze achiziționate de Ministerul Sănătății și livrate de către Compania AstraZeneca vor fi alocate pentru imunizarea cetățenilor din Republica Moldova.
Ordonanță de urgență prin care personalul medico-sanitar care activează în centrele de vaccinare poate încheia contracte de prestări servicii ca persoane fizice. Actul normativ urmărește creșterea capacității de vaccinare prin cooptarea personalului medical pentru continuarea și accelerarea campaniei de vaccinare.


Detalii: https://bit.ly/3gdUp7S

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s