Exerciții cu trageri de luptă în poligonul Smârdan

Compania 1 ORF din Batalionul 2 Infanterie „Călugăreni” a executat, în perioada 13-14 aprilie, exerciții cu trageri de luptă, (Live-Fire-Exercise), de nivel pluton, în poligonul Smârdan.

„Exercițiile cu trageri de luptă sunt parte a procesului de menținere a capacității operaționale a structurii.

S-au pus în practică lecțiile învățate la instrucție și în teatrele de operații, militarii acționând procedural, pe baza unor scenarii și situații tactice specifice misiunilor în sprijinul păcii.

Rolul comandanților de plutoane și de grupe este esențial în pregătirea și executarea unor astfel de activități. Calitatea liderilor tineri se observă în modul cum dau misiunile de foc și conduc manevra.

Am încredere că, în situația activării, compania este în măsură să îndeplinească misiunile încredinţate.” a precizat comandantul batalionului, locotenent-colonel Dan-Laurenţiu Popescu.

În acest an, Compania 1 ORF se află în rezerva operațională NATO KFOR și se instruiește pentru a fi în măsură să se disloce, la ordin, în zona de operații stabilită și să execute misiunile încredințate, în vederea respectării angajamentelor asumate de România la nivel internațional.

Text și foto: Locotenent Sergiu Iosub

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s