„Nu ați desființat nimic, ați făcut din CSM noua Secție Specială și ați salvat magistrații corupți”

Fostul ministru al Justiției din vremea PSD, care a luat măsuri în favoarea luptei anticorupție, a reacționat după decizia Parlamentului de a desființa SIIJ, instituţie înființată de Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu pentru a pune presiune pe magistrații onești și a-i salva pe cei corupți.

Am asistat astăzi la o parodie greu de imaginat, la o manipulare cum rar mi-a fost dat să văd,  declară Ana Birchall într-o postare pe facebook. Toți se laudă că au desființat SIIJ și sigur că ar fi fost un lucru cu adevărat lăudabil dacă nu ar fi fost adoptat și amendamentul superimunităților pentru judecători și procurori! Nu o să intru în detaliile argumentelor juridice care certifică că, în realitate, azi NU au desființat nimic. Și asta pentru că, așa cum este adoptat proiectul de lege este neconstituțional tocmai datorită acelui nefericit amendament care acordă superimunități procurorilor și judecătorilor!
Să fii tu ministrul justiției care clamează reforma și să girezi și să votezi așa ceva arată că de fapt, în realitate, ești copilul de suflet, puiul zgribulit al lui Florin Iordache și al lui Tudorel Toader!

Pe toți laudăroșii de azi îi rog să citească Constituția. Așa vor putea descoperi că în Constituţie scrie că justiţia se face doar de către instanţe. Or, dacă CSM blochează dosarul în faza de trimitere în judecată cu un aviz negativ cum se mai înfăptuiește justiția în sala de judecată, de exemplu??!
Astăzi NU au desfiintat SIIJ, ci doar au transformat CSM-ul în noul SIIJ!
Sper totuși ca la Senat să se elimine acest amendament toxic și neconstituțional! 
Azi a fost praf în ochii electoratului care, ca întotdeauna, este mai deștept decât politicienii: veți vedea că tocmai acest electorat îi va taxa pe acești farisei care se cred mari oameni de stat când în realitate sunt oameni mici, cu ambiții personale mari!

Spectacolul de azi NU a fost despre desființarea SIIJ – care oricum se va întampla cât de curând în baza hotărârii CJUE! Azi a fost despre ce se întampla DUPĂ desființarea SIIJ, iar acest amendament fix asta face: îi poate salva exact pe magistrații corupți și certați cu legea!

Deși invocată în discursurile publice, astăzi a fost ignorată exact vocea magistraților curajoși și onești care s-au pronunțat împotriva acestei superimunități!

Într-o altă postare Ana Birchall declară:

UDMR afirmă că Stelian Ion a propus amendamentul pe care îl critică, dar pe care l-a votat – ce-i drept delegand votul unui alt coleg deputat!
Dacă se adeverește că tu, ministru al justiției, faci turul televiziunilor criticând  „Superimunitățile”, apoi il votezi prin mandatar, iar acum se află că tu ai fost creierul și chiar tu ai propus acest amendament atunci, dacă mai ai o dramă de decență, sper că deja ți-ai semnat demisia!
Avem ministru al justiției sau doar aparenta unui ministru? Sincer, nu credeam că în 2021 se mai poate întâmpla așa o caricatură la ministerul justiției!
P.S. 1 Repet: daca nu este adevarat ce acuza UDMR atunci sa iasa domnul Stelian Ion si sa spuna clar ca minte UDMR! Dar nu iese pentru asa este: amendamentul a fost agreat si girat de domnul Stelian Ion care tace si este prea las si lipsit de demnitate sa isi asume public si ce a facut in spatele usilor inchise!
P.S. 2 Dl. Stelian Ion tocmai a confirmat asa alambicat ca a girat acest amendament al superimunitatilor ca deh omul a trebuit „să aleaga din punct de vedere politic”. Penibil ce se intampla! Absolut penibil!

Ana Birchall, fost ministru al justiţiei.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s