Proiectul Planului Național de Redresare și Reziliență lansat în dezbatere publică

Premierul Florin Cîţu a declarat astăzi într-o conferinţă de presă:

„Am analizat astăzi în Guvern și am pus în dezbatere publică Planul Național de Redresare și Reziliență pe care România urmează să îl transmită Comisiei Europene și în baza căruia vom putea accesa cele aproape 30 de miliarde de euro alocați țării noastre prin mecanismul instituit la nivelul Uniunii Europene pentru redresarea post-pandemie a economiilor europene.
Este încă un pas înainte pe care l-am făcut pentru concretizarea acestui plan, este al doilea test trecut cu succes cu partenerii noștri de guvernare, după aprobarea bugetului. Coaliția este unită, puternică și suntem hotărâți să ducem la bun sfârșit reforma de care România are nevoie. Este o șansă pe care nu avem voie să o ratăm. Vorbim, practic, despre prioritățile României până în 2026, iar planul reflectă faptul că le acordăm importanță tuturor. Am prevăzut alocări importante pentru infrastructură rutieră și feroviară, rețeaua de gaze, vrem să construim spitale noi, dar avem în vedere și măsuri sociale.”


Vicepremierul Dan Barna:

„Concret, planul este structurat pe șase piloni în care România are nevoie de reformă: tranziția verde, transformarea digitală, competitivitate și dezvoltare inteligentă, coeziune socială și teritorială, sănătate și reziliență economică, socială și instituțională și, nu în ultimul rând, politici pentru generația următoare – copii și tineri.”


Alocările pe care le propunem sunt printre cele mai importante de care a beneficiat România dacă ne referim la domenii precum educație (peste 4,4 miliarde de euro), sănătate (3,4 miliarde de euro), transport (9,5 miliarde de euro, din 4,5 miliarde pentru infrastructura rutieră și 5 miliarde pentru infrastructura feroviară). Pentru mediu, un domeniu important pentru noile generații, propunem 6,8 miliarde de euro, iar alte 4 miliarde de euro am propus să fie destinate proiectelor importante pentru nevoile specifice ale comunelor, ale orașelor sau ale municipiilor din România, a declarat Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea.

(Detalii aici: https://mfe.gov.ro/wp-content/uploads/2021/03/fbb96bfc995d7d06e758d714fcf08a90.pdf )

Sursa: Guvernul României

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s