Gripa aviară: Rusia detectează primul caz de gripă aviară H5N8 la om

Rusia a raportat primul caz al unei tulpini de gripă aviară, H5N8, transmisă de la păsări la oameni. Oficialii au declarat că șapte muncitori la o fabrică de păsări din sudul țării au fost infectați în urma unui focar  din decembrie.

„Toate cele șapte persoane … se simt acum bine”, a spus șeful organismului de supraveghere a sănătății consumatorilor din Rusia, Anna Popova. Ea a spus că au fost luate rapid măsuri adecvate pentru a opri răspândirea infecției. Nu a existat niciun semn de transmitere între oameni, a spus dna Popova, adăugând:
Cazul a fost raportat Organizației Mondiale a Sănătății.
  Ea a lăudat „descoperirea științifică importantă” de către laboratorul rus Vektor, care izolase materialul genetic al tulpinii de muncitorii infectați. „Descoperirea acestor mutații atunci când virusul nu a dobândit încă capacitatea de a transmite de la om la om ne oferă tuturor, întregii lumi, timp pentru a ne pregăti pentru posibile mutații și a reacționa într-un mod adecvat și în timp util”, a spus dna Popova. Ea a spus că oamenii de știință ruși ar putea începe acum să lucreze la dezvoltarea sistemelor de testare. Alte tulpini de gripă aviară infectează ocazional oamenii și au dus la decese – dar acesta este primul raport despre transmiterea tulpinii H5N8.

Sursa: BBC

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s