Uncategorized

Gripa aviară: Rusia detectează primul caz de gripă aviară H5N8 la om

Rusia a raportat primul caz al unei tulpini de gripă aviară, H5N8, transmisă de la păsări la oameni. Oficialii au declarat că șapte muncitori la o fabrică de păsări din sudul țării au fost infectați în urma unui focar  din decembrie.

„Toate cele șapte persoane … se simt acum bine”, a spus șeful organismului de supraveghere a sănătății consumatorilor din Rusia, Anna Popova. Ea a spus că au fost luate rapid măsuri adecvate pentru a opri răspândirea infecției. Nu a existat niciun semn de transmitere între oameni, a spus dna Popova, adăugând:
Cazul a fost raportat Organizației Mondiale a Sănătății.
  Ea a lăudat „descoperirea științifică importantă” de către laboratorul rus Vektor, care izolase materialul genetic al tulpinii de muncitorii infectați. „Descoperirea acestor mutații atunci când virusul nu a dobândit încă capacitatea de a transmite de la om la om ne oferă tuturor, întregii lumi, timp pentru a ne pregăti pentru posibile mutații și a reacționa într-un mod adecvat și în timp util”, a spus dna Popova. Ea a spus că oamenii de știință ruși ar putea începe acum să lucreze la dezvoltarea sistemelor de testare. Alte tulpini de gripă aviară infectează ocazional oamenii și au dus la decese – dar acesta este primul raport despre transmiterea tulpinii H5N8.

Sursa: BBC

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Biblioteca „Alexandru Donici”

Filială a Bibliotecii Municipale „B.P. Hasdeu” din Chișinău

Viata ca o pagina scrisa dintr-o carte

Viata oferita in mainile Domnului

CENTRUL MEDI@

INFORMATII ZI DE ZI

Mucenicul's Blog

"Cei care pot renunța la libertate pentru a obține o siguranță temporară nu merită nici libertate nici siguranță." Benjamin Franklin

SEMNALUL ORA

Rămâi conectat la știrile noastre! Revistă săptămânală regională, independentă din cadrul Grupului de presa VGTV REGIONAL, Fondator Georgiana Leulescu-2012

Magic Story

slideshow

StoreDay România

world in my eyes!

%d blogeri au apreciat: