Pandemia s-a terminat pentru locuitorii Tadjikistanului

Tadjikistanul, o țară cu regim totalitar, a înregistrat un număr scăzut al infectărilor cu virusul SARS-CoV-2 încă de la începutul acestui an și a decis ca pandemia în ţară să ia sfârșit.

În acest moment, Tadjikistanul nu are niciun caz nou de îmbolnăvire, fiind o țară cu 9,5 milioane de locuitori. Statisticile de acum două săptămâni arată că în Tadjikistan erau peste 13.300 de infectări din luna aprilie a anului 2020, 90 decese, dar și un număr de 13.218 de vindecări.

Putem să spunem cu toată încrederea că nu mai există coronavirus în Tadjikistan”, a anunțat Emomali Rahmon, președintele țării.

Președintele îi îndeamnă pe toți cetățenii să respecte în continuare, cu mare atenție, toate regulile de igienă personală și publică. De asemenea, el a anunțat că toți cei care vor intra în Tadjikistan vor sta în carantină timp de două săptămâni, sub monitorizarea medicilor.

Sursa: britannica.com

Pentru că Tadjikistanul nu raportase niciun caz de infectare până pe 30 aprilie 2020, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) urma să sosească pentru a face o verificare. Chiar atunci, în data de 30 aprilie, s-au înregistrat și primele cazuri de infectare scrie spynews.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s