Ursula von der Leyen, preşedinta comisiei Europene, este de acord cu ideea unui ”Certificat de Vaccinare” european

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, este de acord cu ideea unui ”certificat de vaccinare” european.

Sursa: http://www.wikipedia.com

Comisia Europeană este favorabilă ideii unui certificat de vaccinare împotriva noului coronavirus care să fie „reciproc recunoscut”, a anunţat preşedinta sa, Ursula von der Leyen, într-un interviu acordat mai multor media portugheze înainte de vizita sa la Lisabona.

„Este un imperativ medical să avem un certificat de vaccinare, a spus Ursula

Toate acestea vin dupa ce premierul grec (Kyriakos Mitsotakis – n.r.) a venit cu iniţiativa emiterii unui certificat de vaccinare, în contextul luptei cu pandemia de coronavirus.

„Dacă asta oferă prioritate sau acces la anumite bunuri, aceasta este o decizie politică şi juridică ce trebuie discutată la nivel european”, a adăugat Ursula Von Der Leyen, în contextul în care grupul celor 27 de state membre, vor organiza joia viitoare un nou summit dedicat coordonării în contextul crizei sanitare.

Preşedintele României Klaus Iohannis a afirmat marţi, că nu consideră o idee bună posibilitatea ca certificatul de vaccinare anti-COVID-19 să fie folosit pentru o circulaţie mai uşoară a cetăţenilor europeni, arătând că astfel s-ar crea un cadru de discriminare.

„Personal, nu consider că asta este o idee bună. Prin asta s-ar crea un cadru de discriminare care este, pur şi simplu, inacceptabil. Eu sunt de părere că trebuie să existe un certificat de vaccinare şi acest certificat va exista şi la noi, însă el trebuie folosit pentru motive medicale. Persoana care primeşte un certificat ştie când a primit prima doză de vaccin, i se scrie acolo când va primi a doua doză de vaccin şi aşa mai departe. Deci, sunt date importante pentru medicul de familie, pentru medicul curant sau pentru oricine dacă persoana ajunge, de exemplu, la urgenţe. Însă, să folosim aceste certificate de vaccinare ca să împărţim populaţia Europei în două, cei care au fost deja vaccinaţi şi cei care încă nu au fost vaccinaţi, nu mi se pare un lucru bun”- a declarat Iohannis într-o conferinţă de presă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s