Tichete sociale- Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 115/2020 privind unele măsuri pentru sprijinirea categoriilor de persoane defavorizate


Pensionarii cu venituri mici și persoanele defavorizate pot beneficia de o masă caldă începând cu luna decembrie 2020, program finanțat de Ministerul Fondurilor Europene și aprobat prin OUG nr. 115/2020. Prin intermediul acestui program se începe distribuirea de tichete sociale, pe suport electronic, pe care beneficiarii le pot folosi pentru a putea achiziționa hrană gătită din ingrediente alimentare, preparate prin prelucrarea termică a acestora.
Conform Schemei Naționale de Sprijin pentru Persoanele Vârstnice și pentru Persoanele fără adăpost, stabilită prin O.U.G nr.115/2020, beneficiază de tichete sociale pe suport electric pentru mese calde, următoarele categorii:

  • persoanele care au împlinit vârsta de 75 de ani sau peste această vârstă, care primesc indemnizația socială pentru pensionari sau alte drepturi prin legi cu caracter special, plătite prin case teritoriale de pensii, iar valorea cumulată a acestora nu depășește valorea indemnizației sociale pentru pensionari ( 800 Lei );
  • valoarea unui astfel de tichet este de 180 lei pe lună.
  • persoanele/familii fără adăpost, inclusiv persoanele/familiile care au fost evacuate și familiile cu copii, mai ales cele monoparentale.
    Primăria comunei Pufești a luat măsurile necesare cu privire la distribuirea tichetelor sociale pe suport electronic, furnizarea meselor calde, dar și respectarea listelor cu persoanele beneficiare ale prevederilor legale.
    Valoarea maximă care poate fi acceptată într-o singură zi pentru achiziționarea meselor calde este de 40 de lei. Cardurile pot fi utilizate exclusiv în unitățile de alimentație partenere cu emitenții (Edenred şi Sodexo) care prepară, servesc sau livrează mâncare preparată termic. Beneficiarii pot achiziționa în baza acestor carduri doar mâncare gătită. Sprijinirea categoriilor de persoane defavorizate, care beneficiază de mese calde pe bază de tichete sociale, pe suport electronic este posibilă datorită Programului Operațional Ajutoarea Persoanelor Defavorizate, prin care Uniunea Europeană și Guvernul României doresc să contribuie la creșterea calității vieții persoanelor dezavantajate sau marginalizate.

Sursa: Guvernul României

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s