Uncategorized

Cine este George Simion??

„Cine este George Simion??
George Simion este nascut in Focșani si locuieste in Bucuresti. A absolvit Colegiul Național „Gheorghe Lazăr‟ din București în 2005. A urmat până în 2008 cursurile de licență ale Facultății de Administrație și Afaceri a Universității din București. A urmat programul de masterat la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, în perioada 2008-2010, cu specializarea „Crimele comunismului‟.
În anul 2006 s-a remarcat ca lider al grupării „Noii Golani”, care se dorea a fi o continuare a mişcării de stradă din 1990. În cadrul mișcării a introdus mesajul „Basarabia e România“.
Iar în anul 2011 a înființat Platforma Unionistă Acțiunea 2012, compusă din peste 30 de organizații nonguvernamentale și grupuri de inițiativă care militează pentru Unirea României cu Republica Moldova. De-a lungul anilor, în jurul platformei unioniste au fost organizate manifestări publice de informare și sensibilizare a opiniei publice și a factorilor decizionali din România și Republica Moldova, precum și a comunității internaționale, cu privire la necesitatea realizării unității naționale.
George Simion a fost implicat activ în organizarea a sute de acțiuni unioniste: ,,Trimite o carte peste Prut’’, campania de informare ,,Caravana Unirii’’, cursurile și atelierele de lucru ,,Școala de Cultură și Afirmare Românească’’, campania ,,Fără pașaport în Basarabia’’, Programul ,,Liderii pentru Unire’’, campania de strângere de semnături ,,Aducem Basarabia Acasă’’, Forumul jurnaliștilor din România și Republica Moldova, ,,Pactul pentru Basarabia’’, acțiuni caritabile pentru elevii și cadrele didactice din liceele românești din regiunea transnistreană, Primul Congres al Reîntregirii Neamului de la Iași, Marea Adunare Centenară din Chișinău, Marșul Centenar, desfășurat pe traseul Alba Iulia-Chișinău, campania „1 milion pentru Unire” sau programul „Cunoaște-ți Țara”.
Activitatea liderului unionist a fost interzisă de nenumărate ori în Republica Moldova, fiindu-i aplicate 5 interdicții pe teritoriul statului vecin. Ultima dată, în 2018, George Simion a fost expulzat și a primit interdicție de a intra pe teritoriul Republicii Moldova din motiv că viziunile și acțiunile sale unioniste nu sunt nici pe placul guvernării, nici al partidelor de opoziție.
La inițiativa liderului unionist, George Simion, la începutul anului 2018, în care s-au împlinit 100 de ani de la Marea Unire, se semnează peste 180 de Declarații de Unire de către primăriile din Republica Moldova.
Pe 1 decembrie 2019 a lansat Alianța pentru Unirea Românilor (A.U.R.). Alianța pentru Unirea Românilor își propune să realizeze unitatea românilor, oriunde s-ar regăsi aceștia, la București, Iași, Timișoara, Cernăuți, în Timoc, Italia sau Spania, pentru însăși existența noastră ca neam.”

Sursa: Partidul A.U.R.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Biblioteca „Alexandru Donici”

Filială a Bibliotecii Municipale „B.P. Hasdeu” din Chișinău

Viata ca o pagina scrisa dintr-o carte

Viata oferita in mainile Domnului

Centrul medi@

Informatii Zi de Zi

Mucenicul's Blog

"Cei care pot renunța la libertate pentru a obține o siguranță temporară nu merită nici libertate nici siguranță." Benjamin Franklin

SEMNALUL ORA

Rămâi conectat la știrile noastre! Revistă săptămânală regională, independentă din cadrul Grupului de presa VGTV REGIONAL, Fondator Georgiana Leulescu-2012

Magic Story

slideshow

StoreDay România

world in my eyes!

%d blogeri au apreciat: