Masca de protecție obligatorie, începând cu 08.10.2020 pe o distanță de 50 metri în jurul unităților de învățământ din judeţul Vrancea, în intervalul orar 7-20.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Vrancea, a hotarât astăzi:

„Se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, în zona adiacentă unităților de învățământ pe o distanță de 50 m față de căile de acces către acestea”, se arată în hotărârea CJSU. Aceasta a fost adoptată în urma propunerii formulate de DSP Vrancea „luând în considerea probabilitatea prezenței concomitente a unui număr mare de persoane în spațiile și în intervalele orare respective, unde au fost constatate dificultăți în asigurarea distanței fizice de protecție sanitară”. C.J.S.U. au menţinut și obligativitatea purtării măştii în următoarele spații publice:

* piețele agro-alimentare – interval orar 7.00 – 19.00,

*oboare, târguri, talciocuri – interval orar 6.00 – 19.00,

*piețe, piațete, grădini publice, parcuri, zone de agrement – interval orar 8.00 – 23.00,

*stații de așteptare pentru transportul comun, stații CFR, peroane, autogări, parcări magazine, spații comerciale, supermarket-uri – interval orar 0.00 – 24.00,

*zona adiacentă pe o distanță de 50 m față de căile de acces în incinta unităților de învățământ – interval orar 7.00 – 20.00,

* curți ale lăcașurilor de cult – 7.30 – 13.00,

*procesiuni religioase (înmormântări, pelerinaje, alte activități religioase) – interval orar 0.00 – 24.00.

Hotărârea menționează că administratorii sau proprietarii spațiilor publice deschise vor trebui să afișeze într-un loc vizibil informațiile privind obligativitatea purtării măștii de protecție. Totodată, a fost adoptat un Plan de măsuri pentru creșterea capacității de gestionare a crizei generate de pandemia de COVID-19, la nivelul județului Vrancea, conform unui grafic bine stabilit, de către Instituția Prefectului, Direcția de Sănătate Publică Vrancea, primarii localităților în calitate de președinți ai CLSU, Grupul de suport informațional – decizional și Inspectoratul de Poliție Vrancea.

Sursa: D.S.P VRANCEA

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s