Radarul Balastierelor din România

Specialiştii din ministerul mediului au prezentat astăzi, Radarul Balastierelor, un sistem informatic de monitorizare a exploatărilor şi transportului de agregate , care este aproape de finalizare şi intră în faza de testare!

În foarte scurt timp, România va beneficia de cel mai modern sistem informatic de monitorizare a exploatării și transportului de agregate.

Echipa de dezvoltare a prezentat astăzi ministului Costel Alexe , directorului general al Administrației Naționale Apele Române , Ervin Molnar și specialiștilor din minister și ANAR, versiunea finală a sistemului informatic.

Cei care exploatează ilegal balast din albiile râurilor produc pagube iremediabile atât ecosistemelor acvatice cât și lucrărilor hidrotehnice sau infrastructurii rutiere, declară ministrul mediului Costel Alexe pe pagina personală de facebook.

In aceeaşi postare, Costel Alexe declară că prin acest sistem de evidenţă a exploatărilor şi transportului de agregate, fiecare român va putea contribui la stoparea exploatărilor ilegale de agregate minerale. Odată cu implementarea noului sistem, oricine va putea verifica, după numărul de înmatriculare, dacă un astfel de transport deține aviz legal, mentionează ministrul mediului.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s