Românii reveniți din Marea Britanie vor intra din nou în carantină la sosirea în România sau în orice stat membru al Uniunii Europene

U.E. va lua o decizie în ceea ce privește cetăţenii britanici care călătoresc în statele membre, printre aceştia numărându-se şi foarte mulţi cetăţeni români. Aceștia vor fi obligați să stea în carantină în oricare stat membru UE ar ajunge, întrucât blocul comunitar va adopta un prag „standard” pentru impunerea autoizolării. Comisia Europeană promovează o abordare unitară şi uniformă a impunerii carantinei. Franța, Germania și Spania sunt în favoarea abordării standardizate.

După o creștere recentă a cazurilor în Regatul Unit, care are în prezent o rată de infecție de 51,1 la 100.000 de persoane și o rată de testare pozitivă de șase la sută – ambele valori peste pragul acceptat de UE.

Uniunea Europeană vrea să aplice carantină tuturor celor care sosesc din țări care au peste 50 de cazuri de Coronavirus la 100.000 de persoane în ultimele două săptămâni și o rată pozitivă de testare de peste trei la sută. În Marea Britanie, numărul acestora este de 51.1 la 100.000 de persoane.

Irlanda este așteptată să anunțe noile reguli de carantină, sunt surse cu rapoarte care arată că Dublinul va adopta aceeaşi abordare ca Uniunea Europeană.

Noul sistem comun ar include țări cu o rată de infectare de peste 50 la 100.000 pe „lista roșie”, în timp ce țări cu o rată cuprinsă între 25 și 50 ar fi pe „lista galbenă”.

Țările cu o rată mai mică de 25 la 100.000 ar fi puse la „lista verde”.

În acest scenariu de coșmar, persoanelor care călătoresc din țări aflate pe „lista roșie” li se va spune fie să fie stea în carantină, fie să fie testate.

Conform propunerilor Comisiei Europene, Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor ar publica săptămânal o hartă cu cele mai recente situaţii, coduri de culori aplicate fiecărei țări.

În prezent, guvernul britanic folosește un prag de 20 de cazuri la 100.000 atunci când ia decizii dacă adaugă sau elimină țări din lista sa de carantină.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s