Reţea de nepotisme din Municipiul Iaşi-Mai multe familii sunt angajate în Primărie sau în Societăţi administrate de Stat.În Primăria Iași există problema nepotismului, instituţie în care toți sunt rude: „Nu te poți certa cu nimeni, că poate fi soțul cuiva aflat mai sus în ierarhie”, drept pentru care eficienţa aparatului bugetar scade.


Mai multe funcţii din Primăria Iaşi condusă de Mihai Chirică dar şi din companii de stat sunt ocupate de persoane care ar avea legături cu primarul Chirică. Presa locală vorbeşte despre veri, cumetrii şi prieteni, împreună cu familiile lor.

Astfel, secretara primarului, Ioana Turtă, a evoluat spectaculos pe scara socială. Este membru C.A. la Ecopiaţa, iar din 2017 şi-a angajat soţul la Servicii Publice. Anterior, între 2013 – 2015, aceasta lucrase ca Inspector la Direcţia de Asistenţă Comunitară, din Primărie, scrie reporteris.ro..

Fosta directoare de la SPI, Luminiţa Sălceanu, are nora, doi fraţi şi o cumnata angajaţi în Primărie. Mihaela Tulica (vara de-a doua şi cumătră a lui Chirică), fostă gardian la poartă, a fost pusă sefă la Control Urbanism.

Unchiul Ioanei Turtă, asistenta primarului, este Victor Gavriluţă. El este inspector la serviciul GIS Cadastru din Primărie.
Victor Gavriluta are o soră, Doina, la Directţa Economică şi Finanțe Publice Locale (DEFPL).

Gabriel şi Lucia Ghergheşanu au rămas în funcţie de pe vremea fostului primar. Gabriel Ghergheşanu a fost numit, drept cel care semneaza recepţiile la proiectele Imobiliare. Lucia este Şef serviciu Buget.

Teodora Puiu este Şef serviciu Financiar, cu un salariu în 2017 de aproape 75.000 de lei.

Stelian, soţul său, îşi desfăşoară activitatea la Servicii Publice. Fiul lor, Adrian, lucrează la Direcţia de Asistentă Comunitară. Soţia acestuia, Mihaela, a lucrat la DEFPL.

Mulți soți și soții veniți în funcții-cheie, odată cu ascensiunea lui Mihai Chirica, creează o sectă impenetrabilă, şi greu de schimbat, în care nimeni nu dă socoteală pentru faptele sale, mai declară reporteris.ro

În total 51 de familii sunt angajate în Primărie, potrivit Reporteris.ro Iaşi.

Sursa: https://www.reporteris.ro/iasi/administratie-locala/item/100529-nomenclatura-local%C4%83-51-de-familii-angajate-%C3%AEn-prim%C4%83rie-cea-mai-mare-re%C8%9Bea-de-nepotism-din-ora%C8%99ul-ia%C8%99i.html

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s