Secția consulară a Ambasadei României la Londra își va muta locaţia

Ambasadorul României la Londra, Dan Mihalache, a anunțat, prin intermediul unei postări pe facebook, semnarea unui contract de închiriere pentru un nou spațiu care să găzduiască viitorul sediu al Secției Consulare Româneşti de la Londra.

”Noua locație va fi mai spațioasă, ușor accesibilă și va permite procesarea mai multor solicitări”, preciza, printre altele, postarea ambasadorului.
Începând din 31 august 2020, sediul consulatului din Kensington va fi închis definitiv.

Temporar, activitatea consulatului se va desfășura la sediul ICR din 1 Belgrave Square, Belgravia, London SW1X 8PH.
Din cauza spațiului mic de la ICR, activitatea consulatului va fi restrânsă, se vor procesa doar solicitările cu caracter urgent, precum și situațiile excepționale.

Sunt foarte bucuros să aduc astăzi o veste excelentă românilor din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, declara Ambasadorul Dan Mihalache pe pagina de facebook.
Am semnat contractul pentru spațiul care va găzdui viitorul sediu al Secției consulare a Ambasadei României la Londra, un spațiu modern și adecvat numărului și ritmului de servicii consulare impuse de dimensiunea comunității românești din Regatul Unit, declara Ambasadorul României la Londra dl. DAN MIHALACHE.

Va fi o locație ușor accesibilă, mult mai spațioasă, care va permite procesarea unui număr mai mare de solicitări, respectând inclusiv rigorile acestei perioade speciale, în care distanțarea socială este atât de importantă.

Tin să mulțumesc tuturor colegilor din Ministerul Afacerilor Externe/ Ministry of Foreign Affairs, Romania, și în primul rând ministrului @Bogdan Aurescu, care au înțeles că nu se mai putea continua în această formulă și ne-au sprijinit în acest demers de a muta sediul Secției Consulare Londra, a mai declarat ambasadorul Mihalache.

Urmează etapa amenajării acestui spațiu. Se va lucra în ritm alert pentru a finaliza cât mai rapid acest proces.

Ambasadorul mulțumeşte pentru răbdare și înțelegere tuturor românilor din UK care în această perioadă complicată vor solicita servicii consulare. Vom avea în vedere ca situațiile care nu suportă amânare să fie rezolvate prompt.

Modernizarea rețelei consulare din UK este o prioritate a mandatului meu de ambasador. Comunitatea românească a crescut foarte mult în ultimii 10-15 ani, ceea ce ne obligă la o adaptare a rețelei consulare la nivelul acestei comunități.
Departamentul Consular – MAE Romania
Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord.Anunțul oficial al consulatului:

”Începând cu data de 31 august 2020, Secția consulară a Ambasadei României la Londra își va înceta permanent activitatea la sediul din 344 Kensington High St, Kensington, London W14 8NS, urmând a presta, temporar, servicii consulare în clădirea Institutului Cultural Român din 1 Belgrave Square, Belgravia, London SW1X 8PH.

Având în vedere spațiul restrâns și limitările tehnice, la acest sediu temporar, Secția Consulară Londra va efectua cu prioritate solicitările cu caracter de urgență (călătoria în România sau vizitele în străinătate, în scop turistic NU se regăsesc pe lista urgențelor) şi va continua soluționarea cererilor pentru documente de călătorie ale căror programări au fost anulate în contextul pandemiei COVID-19 (perioada 16 martie – 30 iunie 2020).

La adresa menționată Secția consulară Londra va funcționa până la relocarea în noul sediu care se află în curs de amenajare.”

Programările sunt necesare şi în contextul Pamdemiei de Corona Virus.

”Toate serviciile vor fi efectuate, în continuare, DOAR pe baza de Programare prealabilă la adresele de email:

✅ londra.asistenta@mae.ro, pentru situații de urgență,
✅ londra.tc@mae.ro pentru titluri de călătorie (în situația documentelor de călătorie pierdute/expirate) respectiv,
✅ prin sistemul www.econsulat.ro pentru programările anulate anterior în contextul COVID-19

Situații excepționale:

”Pentru situațiile de urgență/ extraordinare (precum spitalizări, decese, accidente, arestări, dispariții, atentate teroriste), cetățenii români ne pot contacta în continuare la linia telefonică: 00447738716335.

#Atenție! La această linie telefonică #NU se furnizează informații legate de serviciile consulare și #NU se fac programări!

Vă mulțumim pentru răbdare și înțelegere și vă asigurăm că întreg personalul depune toate eforturile pentru ca toți cetățenii români să beneficieze de serviciile consulare solicitate!”

EXTRAS DIN COMUNICAT OFICIAL AL CONSULATULUI ROMÂNIEI la Londra

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s