Ajutoare de stat pentru Tarom si Blue Air

Compania Blue Air va primi 63 de milioane de euro în schimbul unei ipoteci pe un pachet majoritar din acțiunile Blue Air.

Potrivit Ministrului Transporturilor Lucian Bode, compania Blue Air va primi un credit cu garanții de stat de 63 de milioane de euro, în contul căruia statul va pune ipotecă pe un procent majoritar din acțiunile companie, respectiv pe un bun aparținând companiei, în valoare de aproximativ 40 de milioane de euro.

”Noi ne dorim să ajutăm compania, să salvăm Blue Air, să garantăm pentru acest credit și să facem tot ce depinde de noi ca acest credit să poată fi rambursat într-un număr de ani de către companie. Dacă acest lucru nu se va întâmpla, categoric statul va deveni proprietar al acțiunilor companiei Blue Air. Nu aș putea să spun acum despre ce procent vorbim, până în momentul în care vom încheia acel acord cu compania. Categoric vorbim despre un pachet majoritar. Dar obiectivul Guvernului nu este să devină acționar în diverse companii, ci să ajutăm această companie să treacă peste această perioadă dificilă. Sigur, obligatoriu – pentru că vorbim de banii statului, garanția trebuie să fie asigurată, fie că vorbim de 100 de euro sau că vorbim de 60 de milioane de euro”, a declarat ministrul Lucian Bode.

TAROM va primi 60 de milioane de euro – ajutor de restructurare

Potrivit Munistrului Bode, ajutorul de salvare de 37 de milioane de euro acordat pemtru Tarom se va transforma în ajutor de restructurare. ”În acest sens, este nevoie de încă aproximativ 60 de milioane de euro, pentru a trece această perioadă dificilă. Vom notifica Comisia Europeană, vom depune un plan de restructurare, vom obține aprobarea Comisiei și vom accesa un credit cu garanții de stat”, a explicat ministrul.

Pentru ca cele două companii aeriene să poată primi ajutoarele de stat, toate planurile prezentate, atât pentru Tarom, cât și pentru Blue Air, trebuie să fie aprobate de Comisia Europeană.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s