Testare și vaccinare OBLIGATORIE!!! Danemarca adoptă LEGEA VACCINĂRII OBLIGATORII – FORȚATE împotriva COVID-19

Parlamentul danez a adoptat, joi, în unanimitate, o lege privind coronavirusul, care oferă autorităților medicale puteri de a forța testarea, tratamentul și carantina în pandemia de coronavirus cu sprijinul poliției. De asemenea, legea va permite autorităților să aplice vaccinarea obligatorie oamenilor, chiar dacă în prezent nu există încă un vaccin pentru Covid-19, anunță site-ul The Local.dk.

Denmark rushes through emergency coronavirus law


Noul act normativ va rămâne în vigoare până în martie 2021.

Am fost impresionat când am văzut întregul Parlament ridicându-se și votând pentru asta”, a declarat Ministrul Sănătății, Magnus Heunicke, pentru radio-ul de stat din Danemarca, după ce legea a fost adoptată. „Este timpul să lăsăm deoparte politica de partid și să fim împreună pentru a face ceea ce este nevoie pentru a aduce Danemarca în siguranță prin această situație.”


Jens Elo Rytter, profesor de avocatură la Universitatea Copenhaga, a declarat că măsurile sunt fără precedent în ultimii 75 de ani. „Este cu siguranță cel mai extrem act de la cel de-al doilea război mondial”, a declarat el pentru ziarul Jyllands-Posten. „Au existat puternice acuzații, dar proiectul de lege merge mai departe.

” Trine Maria Ilsøe, corespondentul instanței din Danemarca, a declarat că cetățenii danezi ar putea face obiectul urmăririi penale în conformitate cu noua lege dacă refuză să respecte cerințele autorităților medicale.
„Înseamnă că ați putea fi condamnat la o pedeapsă dacă, de exemplu, refuzați să vă permiteți să vă testați coronavirus”, a spus ea.
Ministerul Sănătății va colabora acum cu Ministerul Justiției pentru detaliile modului în care poliția va lucra cu oficialii din domeniul sănătății pentru a-și aplica solicitările. Pe lângă faptul că aplică măsurile de carantină, legea permite, de asemenea, autorităților să forțeze vaccinarea oamenilor, chiar dacă în prezent nu există vaccinare pentru virus. De asemenea, le împuternicește să interzică accesul la instituțiile publice, supermarketurile și magazinele, casele de îngrijiri și spitalele publice și private, precum și să impună restricții privind accesul la transportul public. Inițial, guvernul a dorit ca legea să ofere poliției dreptul de a intra în locuințe private, fără o hotărâre judecătorească, dacă există suspiciunea de infecție cu coronavirus. Dar acest lucru a fost abandonat după opoziția partidelor din parlament. Ședința parlamentară a fost ea însăși afectată de pandemie, doar 95 din cei 179 de parlamentari prezenți la vot, eforturi depuse pentru a se asigura că parlamentarii păstrează o distanță sigură unul de celălalt, iar parlamentarii votând în picioare.

SURSA: https://www.thelocal.dk/20200313/denmark-passes-far-reaching-emergency-coronavirus-law

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s