Uncategorized

Control al Gărzii de mediu Vrancea in Vizantea Mănăstirească vizând o posibilă poluare

În cursul zilei de sâmbătă, echipa de permanență a CJ Vrancea al Gărzii Naţionale de Mediu s-a deplasat în localitatea Vizantea Mănăstirească pentru a cerceta o posibilă poluare a pârâului Vizănțel.

Pe stânga drumului forestier Vizantea-Soveja au fost identificate două zone, în suprafață totală de cca. 10 mp, acoperite cu un lichid de culoare neagră și aspect vâscos.
În vecinatate se află cursul pârâului Vizănțel, renumit pentru concentrația de sulf, în care se varsă supraplinul captării de ape sulfuroase.

Constatările din teren, în prezența unui reprezentant al primăriei, au exclus o poluare recentă. Vegetația abundentă și neafectată, lipsa mirosului specific intens al produselor petroliere, au eliminat suspiciunea unei deversări de substanțe periculoase. Din discuțiile purtate cu primarul comunei Vizantea Livezi, Dragoș Ciobotaru, aceste scurgeri sunt în mai multe locuri și au o vechime de aproape 100 de ani, cauza nefiind concret determinată.

Garda de Mediu va desfășura o cercetare mai amplă în care se va solicita sprijinul laboratoarelor acreditate în vederea stabilirii naturii substanțelor componente.

Sursa: GNM Vrancea

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Biblioteca „Alexandru Donici”

Filială a Bibliotecii Municipale „B.P. Hasdeu” din Chișinău

Viata ca o pagina scrisa dintr-o carte

Viata oferita in mainile Domnului

CENTRUL MEDI@

INFORMATII ZI DE ZI

Mucenicul's Blog

"Cei care pot renunța la libertate pentru a obține o siguranță temporară nu merită nici libertate nici siguranță." Benjamin Franklin

SEMNALUL ORA

Rămâi conectat la știrile noastre! Revistă săptămânală regională, independentă din cadrul Grupului de presa VGTV REGIONAL, Fondator Georgiana Leulescu-2012

Magic Story

slideshow

StoreDay România

world in my eyes!

%d blogeri au apreciat: