Vrancart Adjud – Control planificat in vederea verificării conformării societații la prevederile Directivei 2012/18/UE – SEVESO

În 1976, la Seveso, Italia, a avut loc un accident industrial de mare amploare, care a avut loc la un reactor chimic din incinta unei fabrici de pesticide. Atunci a fost eliberat în atmosferă un nor de dioxină, o substanță cunoscută pentru efectele ei cancerigene. Acest accident a determinat Consiliul Europei să emită Directiva Seveso, prin care s-au introdus reglementări stricte privind producerea și stocarea a cca. 80 de substanțe considerate foarte periculoase.

Vrancart SA Adjud, al cărei obiect de activitate îl constituie fabricarea hârtiei igienice, fabricarea hârtiei pentru carton ondulat, fabricarea cartonului ondulat și a confecțiilor din carton ondulat și colectarea/recuperarea/valorificarea deșeurilor nepericuloase, a fost supus unui control planificat in vederea verificării conformării societații la prevederile Directivei 2012/18/UE – SEVESO transpusa in legislația naționala prin Legea nr. 59/2016 privind controlul asupra pericolelor de accident major în care sunt implicate substanțe periculoase. Împreuna cu reprezentanți ai ISU Vrancea și APM Vrancea a fost verificat modul de respectare a prevederilor din Politica de prevenire a accidentelor majore, a prevederilor Autorizației Integrate de Mediu, a modului de depozitare/manipulare a substanțelor/preparatelor chimice periculoase, respectiv a fișelor cu date de securitate. Conformarea la Directivele europene a agenților economici care intră sub incidența SEVESO reprezintă o satisfacție pentru instituțiile de control, pentru că mediul înconjurător și sănătatea populației sunt în siguranță.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s