RECOMANDĂRI PENTRU ACTIVITĂȚI DE ÎNGRIJIRE PERSONALĂ

DSP Vrancea vă recomandă:
REGULI de organizare şi desfăşurare a activităţilor de îngrijire personală în unităţi de tipul: frizerie, coafură, manichiură, pedichiură şi cosmetică, pe durata stării de alertă

  1. Accesul la aceste servicii se realizează cu programare prealabilă, astfel încât să nu existe persoane în aşteptare în interiorul incintei, asigurându-se o suprafaţă minimă de 4 mp pentru fiecare client şi o distanţă minimă de 2 m între oricare 2 persoane apropiate, precum şi soluţii de dezinfectare a mâinilor.
  2. La efectuarea programării, clientul va fi informat asupra faptului că accesul în interiorul incintei se va realiza doar după verificarea temperaturii, care nu trebuie să depăşească 37,3°C, şi sub rezerva absenţei simptomelor virozelor respiratorii.
  3. Personalul angajat este obligat să poarte în permanenţă mănuşi şi mască, iar după fiecare client să dezinfecteze instrumentarul şi suprafeţele de lucru, precum şi să îşi spele şi să îşi dezinfecteze mâinile.
  4. Măştile de protecţie utilizate de personal sunt schimbate la un interval de cel mult 4 ore.
    5.Incinta trebuie să fie aerisită cât mai des posibil, la un interval de cel mult 2 ore.
  5. Operatorul economic are obligaţia de a pune la dispoziţie materialele de protecţie şi substanţele dezinfectante necesare.
    Măsurile sunt prevăzute în ORDINUL nr. 832 din 15 mai 2020 privind măsurile pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2 şi pentru asigurarea desfăşurării activităţilor în condiţii de siguranţă sanitară în domeniul economiei, pe durata stării de alertă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s