GARDA NAȚIONALĂ DE MEDIU – CONTROL ÎN PUNCTUL GĂLĂCIUC ȘI ÎN PUNCTUL BABOVICI, PRIVIND ACTIVITATEA DE EXPLOATARE DE MASĂ LEMNOASĂ ÎNTR-UN FOND FORESTIER PROPRIETATE PRIVATĂ

Având în vedere apariția în mediul online a unei postări cu referire la tăierile de arbori de pe raza comunei Tulnici, o echipă de comisari din cadrul Comisariatului Județean Vrancea al Gărzii Naționale de Mediu împreună cu reprezentanți ai Gărzii Forestiere Focșani și reprezentați ai Secției 8 Poliție Rurală Tulnici, s-au deplasat în cele două puncte menționate în respectiva postare.

Astfel, în punctul din zona taberei Gălăciuc a fost identificat un agent economic ce desfășura activitatea de exploatare masă lemnoasă într-un fond forestier proprietate privată, nefiind identificați arbori tăiați ilegal.

În punctul Babovici își desfășoară activitatea trei agenți economici, fiind identificate trei depozite primare. Gestionarea și proveniența lemnului urmează să fie verificate de Garda Forestieră Focșani și Inspectoratul de Poliție Județean Vrancea în cursul următoarelor zile.

Nu au fost constatate abateri în ceea ce privește managementul deșeurilor sau al substanțelor utilizate în activitatea curentă a agenților economici sau alte încălcari ale legislației de mediu. Urmare a Ordinului Ministrului Mediului nr. 1078/01.08.2017, activitatea de exploatare forestieră nu mai necesită autorizație de mediu, respectarea dispozițiilor legale privind protecția mediului intrând în obligația Gărzii Forestiere.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s