FONDURI EUROPENE NERAMBURSABILE PENTRU ROMÂNIA

Uniunea Europeană a alocat României peste 33 de miliarde de euro pentru reducerea efectelor economice ale Pandemiei. Acest anunț a fost rostogolit cu mare fast pe rețelele de socializare.

Suma este una importantă și se poate asigura cu ea creștere economică intr-o perioadă scurtă de timp, tot ce contează este:
Cum ne vom descurca noi în maximizarea procentului de absorbție, pentru că și până acum au fost alocate importante sume de bani dar, nu am fost atat de pricepuți să-i luăm, deoarece România a cheltuit sub 30% din alocarea bugetară curentă.

Cele 33 de miliarde de euro se pot utiliza aproape după bunul plac. Cu acești bani se pot construi autostrăzi, rețele de apă și canalizare, rețele pentru irigații.

Până acum cateva luni, s-a preferat folosirea programului național PNDL pentru realizarea investițiilor publice la nivel local, program susținut de PSD.

Banii Europeni se alocă, dar slaba calitate a politicienilor și funcționarilor români este principala Problemă.

Uniunea Europeană alocă sume colosale de bani, dar noi nu suntem în stare să venim cu proiecte și să îi cheltuim.

Politicienii români și funcționarii publici, obedienți politici, puși pe alte criterii decât competența profesională sunt marea problemă în atragerea acestor fonduri.
Statul este unul birocratizat și infestat cu funcționari incompetenți, neprofesioniști, pe care statul nu caută să-i specializeze in domeniile în care activează.

Ministrul Dezvoltării Ion Stefan a declarat că, există peste 1000 de persoane angajate, din care aproape 400 fără a fi dat vreodată vreun concurs, doar pe numiri politice.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s