INSPECȚII DESFĂȘURATE DE COMISARIATUL JUDEȚEAN VRANCEA AL GĂRZII NAȚIONALE DE MEDIU

Printre inspecțiile desfășurate de Comisariatul Județean Vrancea al Gărzii Naționale de Mediu în cursul lunii mai, se numără și cele efectuate în zonele de risc al conflictelor om-urs.

Scopul acestor acțiuni este de reducere a riscului de interacțiune între om și animale sălbatice (în special urs), precum și limitarea daunelor provocate de către acestea gospodăriilor și proprietăților.

Sunt verificate măsurile întreprinse de către autoritățile administrației publice locale în vederea evitării posibilelor incidente.

Garda de Mediu vine cu un set de măsuri specifice, pentru administrațiile publice locale și pentru fermieri, care se vor adopta în funcție de nevoi:

  • măsuri speciale pentru protecția proprietăților (locuințe, culturi agricole, animale domestice, etc.) asumate de proprietar și autoritatea locală, care vizează montarea de garduri electrice, repelente, sisteme de alarmare, etc., înființarea de echipe pentru intervenție rapidă,
    încurajarea creșterii câinilor de pază și nu în ultimul rând, acțiuni de conștientizare/informare. Garda Națională de Mediu are atribuții și se implica în organizarea și desfășurarea de acțiuni menite a îndepărta/ imobiliza/ captura/reloca animalele sălbatice. De asemenea, instituția noastră, împreună cu Agenția de Protecție a Mediului, emite un punct de vedere asupra solicitării de recoltare, pentru aprobarea derogărilor în cazul speciilor de urs, lup și pisică sălbatică potrivit atribuțiilor stabilite de autoritatea publică centrală pentru protecția mediului.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s