GUVERNUL ROMÂNIEI ÎȘI RESPECTĂ OBLIGAȚIILE, NU PROMISIUNILE

Guvernul României – Peste 4 mlioane de lei plătite în Vrancea către PFA, II, IF și alte categorii de profesii liberale pentru luna aprilie.

Instituțiile Județene abilitate continuă analizarea dosarelor depuse pentru indemnizația de ajutor în cazul PFA, II, IF și alte profesii liberale. Până la această data, pentru luna aprilie, la Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Vrancea au făcute plăți pentru 963 de cereri în valoarea de 4.015.807 lei. Funcționarii instituției verifică fiecare cerere primită din punct de vedere al termenului de depunere, conformității și corectitudinii informațiilor. Beneficiarii sunt contactați telefonic și prin email pentru completarea dosarelor neconforme și apoi cererile sunt procesate. O veste bună pentru beneficiariii acestei indemnizații este că potrivit Ordonanței de Urgență 70 din 14 mai 2020, acordarea indemnizaţiilor prevăzute de art. XI şi art. XV din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 30/2020 pentru modificarea şi completarea unor acte normative, precum şi pentru stabilirea unor măsuri în domeniul protecţiei sociale în contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, cu modificările şi completările ulterioare, se prelungeşte şi pentru perioada cuprinsă între încetarea stării de urgenţă şi 31 mai 2020, cu posibilitatea continuării după aceasta dată doar în domeniile în care se vor menţine restricţiile. Documentele pentru acordarea indemnizatiei PFA aferente lunii MAI se transmit în perioada 1-10 Iunie exclusiv online, pe site-ul guvernamental. Noul formular PDF se descarcă de pe același site după ce se selectează procedura și instituția.
De asemenea, pe perioada stării de urgență a fost prelungită perioada de plată pentru 60 de persoane aflate în stimulent de inserție conform prevederilor OUG nr.111/2020, valoarea plăților fiind de 30.875 lei. La nivelul județului Vrancea nu au existat cazuri de cereri depuse în baza Legii nr.19/2020, privind zile libere plătite pentru îngrijirea copilului.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s