ÎNSCRIERILE ÎN CLASA PREGĂTITOARE S-AU PRELUNGIT PÂNĂ PE DATA DE 7 IULIE

Inspectorul Școlar Gabriela Olaeriu a declarat într-o postare pe pagina de facebook, faptul că înscrierile în clasa pregătitoare s-au prelungit până pe data de 7 iulie.

Copiii care împlinesc vârsta de:
a) 6 ani până la data de 31 august 2020
Parintii completeazǎ cererea-tip de înscriere online sau o descarcǎ din aplicația informatică să o completeze și să o transmită la unitatea de învățământ, împreună cu documentele doveditoare și cu o declarație-tip pe proprie răspundere, cu privire la veridicitatea datelor și informațiilor completate. Transmiterea documentelor la unitatea de învățământ se poate face pe e-mail sau prin poștă. Părintele are posibilitatea să decidă dacă depune direct la unitatea de învățământ cererea-tip de înscriere, respectiv documentele doveditoare.
b) 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2020
-daca a frecventat gradiniţa- pǎrintele completează cererea-tip adresată unității de învățământ cu nivel preșcolar pe care copilul a frecventat-o, pe care o poate trimite pe e-mail, prin poștă sau pe care o poate depune direct la sediul unității școlare (grădiniță). Unitatea de învățământ cu nivel preșcolar eliberează recomandarea de înscriere în clasa pregătitoare sau de înscriere în grupa mare.
-dacǎ nu a frecventat grădinița sau s-a întors din străinătate, părintele completează cererea-tip adresată CJRAE, pe care o poate trimite pe e-mail, prin poștă sau pe care o poate depune direct la sediul instituției menționate. În urma unei programări la sediul CJRAE, respectiv a evaluării dezvoltării copilului, se eliberează recomandarea de înscriere în clasa pregătitoare sau de înscriere în grupa mare.
După obținerea recomandării de înscriere în clasa pregătitoare, părintele poate să completeze cererea-tip de înscriere, online sau sǎ o descarce din aplicația informatică, să o completeze și să o transmită la unitatea de învățământ, împreună cu documentele doveditoare și cu o declarație-tip pe proprie răspundere, cu privire la veridicitatea datelor și informațiilor completate. Transmiterea documentelor la unitatea de învățământ se poate face pe e-mail sau prin poștă. Părintele are posibilitatea să decidă dacă depune direct la unitatea de învățământ cererea-tip de înscriere, respectiv documentele doveditoare

Procedura privind inscrierea copiilor care nu se incadrează in tranṣele de vârstă, la clasa pregătitoare 2020-2021, nr.133/24.02.2020, prevede:

I. In situatia în care sunt cereri de înscriere la clasa pregǎtitoare , pentru copiii care nu se încadreazǎ în tranşele de vârsta prevazute de legislatia în vigoare (Legea Educatiei Naţionale nr.1/2011, art.29, alin 2), acestea vor fi analizate şi soluţionate de comisia judeţeanǎ, dupǎ cum urmeazǎ:

a) -pentru copiii care revin din alte sisteme educaţionale, care diferǎ, ca structurǎ sau vârstǎ de cuprindere, de sistemul educational românesc;
b) -pentru copilul care împlineşte vârsta de 6 ani în intervalul 31 decembrie anul în curs- 28 februarie anul urmǎtor şi care ar fi identificat ca singurul elev la clasa pregǎtitoare în anul în care s-ar încadra în tranşa de vârstǎ ; pǎrinţii copilului aflat în aceastǎ situaţie vor fi orientaţi cǎtre CJRAE în vederea consilierii privind nevoia de a lua decizii în interesul educational al copilului;

II. In situatia în care sunt cereri de amânare a înscrierii în clasa pregǎtitoare a copiilor care împlinesc vârsta de 6 ani pânǎ la 31 august, vor fi analizate şi soluţionate de comisia judeţeanǎ, dupǎ cum urmeazǎ:

-pentru copiii cu probleme grave de sǎnǎtate, dovedite prin acte medicale;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s