GRUPA MARE LA GRĂDINIȚĂ DEVINE OBLIGATORIE DIN TOAMNĂ (ANUL ŞCOLAR 2020-2021)

Legea Educației Naționale a fost modificată în 2019 şi prevede că învătământul general obligatoriu este extins treptat la 15 clase, pană în anul 2030. Actul normativ prevede ca grupa mare din învătământul preşcolar, învătământul primar, gimnazial şi învătământul liceal devin obligatorii până în 2020.
 
Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat la National TV în emisiunea „Din Viața Romilor”, că „grupa mare la grădiniță devine obligatorie” din anul şcolar 2020-2021. Putem spune că părinții ai căror copii implinesc 5 ani sunt obligați să îi înscrie la grădiniță.
„Aş vrea să nu uite nici părinții, nici autoritățile, că începând din anul şcolar următor, deci din toamnă, participarea la grupa mare la grădiniță devine obligatorie”, a declarat Ministrul Educației. 

Potrivit Ministerului Educației, înscrierea copiilor la grădiniță se va face în trei etape, iar reînscrierea se va desfăsura incepând cu 25 mai. 

În contextul pandemiei de coronavirus, înscrierea copiilor la grădiniță şi reînscrierea în grupa mijlocie/mare a celor care au urmat deja învățământul preşcolar se pot face telefonic, prin e-mail sau fax, a transmis Ministerul Educatiei si Cercetarii (MEC).
 
Înscrierea copiilor la grădiniță se va desfăsura în 3 etape.

Etapa I
8 iunie – 3 iulie

Etapa a II-a
20 iulie – 10 august

Etapa a III-a
11 – 31 august

Etapa de reînscriere a copiilor în învătământul preşcolar se desfăşoară între 25 mai şi 5 iunie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s