CONSOLIDAREA SPAȚIULUI SCHENGEN CU ROMÂNIA, BULGARIA ŞI CROAȚIA.

Comisarul Johansson dorește ca România, Bulgaria și Croația să devină parte a spațiului Schengen.

Comisarul U.E. pentru Afaceri Interne, Ylva Johansson, dorește ca Bulgaria, Croația și România să se alăture zonei Schengen. „UE trebuie să actualizeze și să consolideze spațiul Schengen” a declarat Johansson.

Comisarul Johansson a insistat recent că Uniunea Europeană trebuie să regândească „viitorul” prin extinderea frontierelor, odată ce pandemia coronavirusului va fi controlată, relatează SchengenVisaInfo.com.

Declarațiile comisarului pentru afaceri interne ale UE vin după ce o mare parte din țările europene au introdus controale de frontieră și interdicții de intrare, ca un efort pentru a stopa răspândirea focarului de Coronavirus (COVID-19).

„Acum trebuie să ne gândim la viitor, înapoi la normalitate şi trebuie să facem asta imediat ce situația o permite ”, a subliniat Johansson.

Potrivit acesteia, statele membre au introdus măsuri diferite în mod necoordonat, adăugând că „Eliminarea acestor restricții naționale diferite va dura ceva timp, dar putem face acest lucru.”

În ceea ce privește problema, Comisia Europeană a afirmat anul trecut că, Croația a luat măsurile necesare pentru a se asigura că sunt îndeplinite condițiile pentru aplicarea tuturor normelor și standardelor Schengen.

În timp ce anul trecut, Bulgaria s-a retras temporar din planul său de a se alătura Spațiului Schengen, temându-se că ar putea deveni țara care ar atrage o invazie de migranți, de îndată ce va deveni parte a zonei Schengen.

În ceea ce privește aderarea României la zona Schengen, în iunie anul trecut, ambasadorul României în Germania, Emil Hurezeanu, a spus că probabil se va întâmpla în cadrul următorului summit al Consiliului European, dar nu s-a întâmplat până acum.

Restricțiile actuale de călătorie au avut un impact semnificativ și asupra sectorului turistic din Europa. Potrivit președintelui Uniunii Franceze a Comerțului și Industriilor Hoteliere (UMIH), Laurent Duc, industria turistică va trece printr-o perioada turbulentă, cel puțin pentru următoarele 18 luni, din cauza focarului Coronavirus.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s