Proiect cu finanțare europeană pentru Adjud – Planul de adaptare la schimbările climatice – proiect depus la Ministerul Mediului

„Am promis că voi sprijini cu tot ceea ce îmi stă în putere transformarea Adjudului într-un oraș demn de secolul XXI și mă țin de cuvânt!
Am depus astăzi la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor o solicitare de finanțare pentru 125.000euro, sumă pe care o vom folosi pentru elaborarea planului de atenuare și adaptare la schimbările climatice în Municipiul Adjud”, declară primarul Adjudului Florin Nechifor, într-un anunţ pe facebook.

Acest plan va sta la baza unei documentații mai ample prin care vom putea, ulterior, accesa granturi norvegiene de peste 1.000.000euro cu ajutorul cărora vom putea investi, într-un viitor apropiat, în proiecte sustenabile precum parcuri fotovoltaice, iluminat public inteligent sau stații de încărcare cu energie electrică a automobilelor, proiecte pionier în procesul de tranziție către energia regenerabilă a municipiului nostru, declară Florin Nechifor.

Cererea de finanțare a fost întocmită în urma lansării schemei de granturi mici:  ”Elaborarea planurilor de atenuare și adaptare la schimbările climatice în municipalități” (SGS-1) în cadrul Programului ”Mediu, Adaptare la Schimbările Climatice și Ecosisteme”, finanțat prin Mecanismul Financiar al Spațiului Economic European 2014 – 2021.

2 gânduri despre &8222;Proiect cu finanțare europeană pentru Adjud – Planul de adaptare la schimbările climatice – proiect depus la Ministerul Mediului&8221;

  1. Impadurirea , cui o lasam?…
    Defrisari masive , Acvacultura deteriorata permanent.
    Locuintele pentru tineri.
    Satele/comunele inconjuratoare care traiesc in evul-mediu , inclusiv Burcioaia.
    Lipsa licurilor de joaca. Curatenia municipiului : ati vazut cum arata zona “Dallas”?… groaznic… !
    Si , voi vreti panouri fotovoltaice?…
    Mi-ar fi rusine sa acced la un sistem modern intr-o era a dezagrrabilului.

    Apreciază

  2. …”Granturi Norvegiene”?…astea ce sunt?
    Romania e stat de sine statator , independent , si Suveran !!Poate , singura !
    fara ajutorul nici unui “grant”, va asigur.

    Apreciază

Lasă un comentariu