Pompierul lunii iunie 2020 Plutonier adjutant PAISCAR FLORIN

Grijile cotidiene i-au determinat pe mulți dintre noi, să rămână indiferenți la nevoile celor din jur. Prin natura profesiei, pompierii au un spirit civic dezvoltat. Indiferent de circumstanțele în care se găsesc aceștia acționează pentru a-i salva pe cei aflați în pericol.
Plutonier adjutant Paiscar Florin, ”Pompierul lunii iunie 2020”, a făcut dovada solidarității umane în data de 9 iunie a.c., când, împreună cu alți doi colegi, în timp ce se întorceau spre casă la terminarea turei de serviciu, a acordat primul ajutor unuui adolescent care fusese victima unui accident rutier. Cu toate că, toți cei trei colegi și-au adus contribuția în reușita misiunii, distincția i-a fost acordată lui, deoarece el a fost cel care a coordonat intervenția. Subofițerul este comandant de echipaj pe ambulanța SMURD la Secția de Pompieri Adjud. Tocmai de aceea, el a fost cel care a preluat inițiativa și a dat indicații celorlalți salvatori.
În cei peste 10 ani de activitate ca paramedic, s-a întâlnit de nenumărate ori cu astfel de situații, atât la serviciu cât și în timpul liber. Experiența l-a învățat că fiecare intervenție diferă și are particularitățile ei, chiar dacă pașii sunt aceeași, abordarea poate fi diferită. Așadar, plutonierul adjutant Paiscar Florin ne povestește cum a decurs întâmplarea: ” In data de 09 Iunie, in timp ce ma deplasam de la serviciu, respectiv Sectia de Pompieri Adjud, catre domiciliu, impreuna cu alti doi colegi, plt. maj. Sandulache Octavian si plt. maj. Corneli Ionut, la intrarea in localitatea Haret, am observat un autoturism intrat intr-un sant. Un pic mai incolo era o persoana intinsa la marginea drumului. Am oprit sa vedem ce s-a intamplat. Am coborat cu totii din autoturismul cu care efectuam deplasarea si am procedat la o prima evaluare a evenimentului si a victimei. Ni s-a zis ca se sunase deja la 112. Atunci, am inceput sa examinam starea victimei, un copil de vreo 15 ani, apoi am trecut la acordarea ptimului ajutor fara echipamente medicale, prin imobilizarea coloanei cervicale, oprirea Sangerarilor si pansarea ranilor, pana la sosirea ambulantei. Am folosit trusa de prim ajutor a autoturismului cu care ne deplasam, insa cea pe care o aveam era insuficienta, tanarul avand mai multe rani care sangerau. Am incercat sa obtinem inca o trusa de la ceilalti participanti la trafic. Am avut un sentiment ciudat, cand in incercarea noastra de a opri masini, am vazut ca multi ne ignora, iar cei putinincare opresc nu au trusa medicala. Intr-un final a oprit o autoutilitara care ne-a oferit trusa, dar soferul era grabit, asa ca a plecat repede. Fiecare dintre noi a facut cate ceva, unul hemostaza, altul a pansat, altul a imobilizat. La putin timp au mai oprit trei colegi care ne-au ajutat la pregatirea pacientului pentru predarea catre ambulanta. Dupa ce a fost preluat de echipajul SAJ, ne-am bucurat cu totii ca am putut ajuta”, declarat Florin Paiscar.
Intervenția i-a adus satisfacție dar și mâhnire.” Am trait un sentiment de implinire sufleteasca pentru ca totul s-a terminat cu bine si pentru ca am simtit spiritul de echipa al camarazilor mei. Am fost totusi dezamagit de lipsa de compasiune a celor care au trecut pe langa noi si ne-au ignorat, desi eram imbracati in uniforma de serviciu si le faceam semne clare sa opreasca. In asemenea momente imi dau seama cat de norocos sunt, ca toata ziua sunt inconjurat de oameni cu valori morale deosebite, care ma sprijina si sunt alaturi de mine, colegii mei. Datorita lor imi place aceasta meserie, insa o iubesc, pentru ca imi iubesc semenii. Ador aventura si provocarile intalnite in situatii de urgenta. In opinia mea cred ca este mai mult decat o meserie, este un stil de viata, care presupune onoare, sacrificiu, curaj si devotament”, a mai declarat Plutonierul Paiscar.
Prin promptitudinea cu care a intervenit, plutonierul adjutant Paiscar Florin a demonstrat că posedă toate calitățile unui salvator de excepție. Profesionalismul și responsabilitatea de care a dat dovadă, îi sunt răsplătite prin recunoștința noastră.

Sursa: ISU VRANCEA

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s